Pulpe de pui cu ciuperci si sos de soia

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpe de pui cu:conopida, ciuperci, sos de soia, vin alb, ceapa, miere, scortisoara, sare, piper, ulei, busuioc, smantana, usturoi.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • o conopidă
  • 500 g ciuperci
  • 4 linguri cu sos de soia
  • 100 ml vin alb demisec
  • o ceapă
  • o lingură cu miere
  • o linguriţă cu pudră de scorţişoară
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • busuioc
  • smântână
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Conopida se rupe în bucheţele mai mici, se spală, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Ciupercile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie în jumătăţi dacă sunt prea mari.

Ceapa se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pune într-un bol. Se încing patru lin­guri cu ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte până devine aurie. Se adaugă ciupercile şi vinul alb, două linguri cu sos de soia, jumătate din cantitatea de scor­ţişoară şi piper după gust. Se adaugă conopida, se amestecă şi se căleşte totul la foc mic.

Pulpele de pui se spală, se ung cu ulei, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se toarnă deasupra sosul de soia rămas amestecat cu mierea şi două căni cu apă.

Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până scade sosul şi pulpele au căpătat o culoare aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.