Pulpe de pui cu dovleac si nuci
PrinteazaPulpe de pui cu dovleac si nuci din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa rosie, dovleac, salvie, nuci si otet de xeres.
- 1kg pulpe de pui (şi superioare, şi ciocănele)
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 cepe roşii, curăţate şi tăiate bucăţi, pe lungime
- 1 dovleac de plăcintă, curăţat de coajă şi seminţe, tăiat bucăţi
- frunzele de la o legătură de salvie
- 100g de nuci, mărunţite
- oţet de Xeres
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Se răstoarnă puiul într-o tavă mare şi se amestecă cu uleiul, ceapa şi dovleacul. Se asezonează cu sare şi piper şi se aranjează bucăţile de pui astfel încât să fie cu partea cu piele în sus. Se lasă la cuptor 25 de minute, se scoate şi se adaugă salvia şi nucile, se amestecă şi se stropeşte cu oţet.
Apoi se întorc iar bucăţile de pui cu partea cu piele în sus. Se mai lasă la cuptor încă 25-30 de minute, până când devine puiul auriu-maro, iar legumele moi şi lipicioase. Se serveşte direct din tavă, cu garnitură de piure de cartofi.
Pulpe de pui cu dovleac si nuci
Pofta buna!
Foarte bune pulpe de pui cu dovleac si nuci
super reteta, o voi incerca in weekend