Pulpe de pui cu dovleac
PrinteazaPulpe de pui cu dovleac din: pulpe de pui, dovleac, orez, ardei, ceapa, sare, piper, boia.
- 6 pulpe de pui
- 1 kg de dovleac plăcintar
- 200 g orez cu bobul lung
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă mică roşie
- pătrunjel verde
- 1 vârf cutit nucşoară
- 1 frunză dafin pentru orez
- sare
- ulei
- mirodenii: busuioc, oregano, rozmarin
- amestec de piper (alb, negru, verde şi roz)
- boia dulce, după gust
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se condimentează cu mirodeniile. Dovleacul plăcintar se curăţă de coajă şi se taie 6 felii rotunde, restul se taie cubuleţe. Feliile rotunde de dovleac şi carnea condimentată se aşază în tavă cu puţină apă şi ulei.
Se acoperă şi se introduce în cuptorul încălzit. Când carnea este aproape gata, se scoate dovleacul din tavă, deja copt, şi se lasă carnea să se rumenească puţin.
Intre timp, se pregăteşte orezul. Intr-o cratiţă se pune puţin ulei şi se călesc ceapa şi ardeiul tăiate mărunt, apoi se adaugă orezul şi bucăţile de dovleac şi apă cât să le acopere.
Se fierbe până ce orezul şi dovleacul se înmoaie.
Se serveşte carnea de pui alături de o felie de dovleac copt şi orez, peste care se presară o ploaie de pătrunjel verde.
Pofta buna!