Pulpe de pui cu lamaie si morcovi
PrinteazaPulpe de pui cu lamaie si morcovi din: morcovi, ulei de masline, pulpe de pui, lamai, vin.
- 600 g morcovi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 kg pulpe inferioare de pui
- 2 tije de praz coaja unei lămâi netratate
- 125 ml zeamă de lămâie
- 275 ml vin alb
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă şi se taie beţişoare groase.
Se încinge uleiul şi se prăjesc în el pe rând pulpele de pui circa 6 minute, până devin crocante.
Prazul se curăţă, se spală bine şi se taie inele. Se amestecă cu puiulîn tigaie şi se prăjeşte al dente, apoi se adaugă coaja de lămâie şi se mai ţine totul pe foc 2 minute.
Se toarnă pe deasupra zeama de lămâie şi vinul. Se adaugă morcovii şi se lasă să se pătrundă în tigaia acoperită aproximativ 25 de minute. Se mai amestecă din când în când.
La final se asezonează cu sare şi cu piper.
Pulpe de pui cu lamaie si morcovi
Pofta buna!