Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nuca

Printeaza

Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nuca din: pulpe de pui, cartofi, caise, nuca, oregano, lamaie, sare, piper, ulei, castraveti, varza murata.

Ingrediente:Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nuca

  • 8 pulpe de pui
  • 5 cartofi
  • 150 g caise confiate
  • 200 g miezuri de nucă
  • o linguriţă de oregano uscat
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • castraveţi muraţi
  • varză murată

 

Mod de preparare:

Se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se taie apoi în cubuleţe şi se pun într-un vas cu apă rece, ca să nu se înnegrească şi să mai elimine din amidon. Se scurg de apă şi se prăjesc în ulei încins.

Carnea de pui se spală şi se pune într-un vas adânc. Se toarnă patru linguri de ulei, sucul de lămâie, sarea şi piperul după gust. Se presară oregano uscat, se amestecă totul şi se acoperă carnea cu folie de plastic alimentar.

Se introduce la rece şi se lasă să se frăgezească timp de 20 de minute. Se aşază într-o tavă stropită cu puţin ulei, alături de caise şi nuci. Se introduc în cup­torul încins.

Se ţin circa 20-30 de minute la foc mediu, în funcţie de cât de groase sunt pulpele. Când sunt gata se scot din tavă şi se pun pe un platou. Se servesc alături de cas­traveţi muraţi sau salată de varză murată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.