Pulpe de pui cu linte si ceapa rosie
PrinteazaPulpe de pui cu linte si ceapa rosie din: ulei, pulpe de pui, ciocanele de pui, usturoi, linte verde, supa de pui, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mustar dijon, patrunjel si legume.
- 1 lingura de ulei
- 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui
- 1 ceapa rosie, feliata fin
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 250 g linte verde
- 750 ml supa de pui fierbinte
- 2 linguri de smantana pentru gaiti
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura de mustar Dijon
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
- legume verzi, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă. Asezonează carnea de pui şi rumeneşte-o în uleiul încins, timp de 3 minute, pe fiecare parte. Scoate-o şi las-o deoparte. Scurge uleiul păstrând în cratiţă doar 1 lingură din acesta. Adaugă ceapa şi căleşte-o 5 minute, apoi pune usturoiul şi sotează totul încă 1 minut.
Adaugă lintea şi supa, apoi amestecă bine. Aşază bucăţile de pui deasupra, acoperă cratiţă cu un capac şi lasă totul să fiarbă timp de 30 de minute, pe foc mediu. înlătură capacul, dă focul mai mare şi mai lasă să clocotească 20 de minute, până când se înmoaie lintea, se evaporă aproape toată supa şi puiul se pătrunde, la cratiţă de pe foc.
Adaugă smântână pentru gătit, muştarul, pătrunjelul, coaja rasă şi zeama de lămâie, apoi asezonează. Serveşte cu legume verzi, dacă doreşti.
Pulpe de pui cu linte si ceapa rosie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu ciocanele
Nu-mi place lintea, dar in combinatia asta arata chiar foarte bine