Pulpe de pui cu orez si ghimbir
PrinteazaPulpe de pui cu orez si ghimbir din: pulpe de pui, lamaie, ulei de masline, boia dulce, chili, usturoi granulat, ghimbir pudra, oregano, cimbru.
- 6 pulpe de pui
- 1/2 lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia dulce
- cate 1/2 lingurita chili, usturoi granulat si ghimbir pudra
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 crenguta cimbru proaspat
Mod de preparare:
Amesteci uleiul de măsline împreună cu usturoiul, boiaua, oregano şi ghimbirul, până obţii o pastă subţire şi omogenă. Speli pulpele de pui, le laşi să se scurgă şi le crestezi uşor la suprafaţă.
Le aşezi în tavă şi le ungi cu o parte din uleiul aromat. Introduci tava în frigider pentru 1 oră, pentru ca pulpele să se marineze.
Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră. După primele 15 minute, scoţi tava şi stropeşti pulpele cu sosul format şi, dacă mai este nevoie, torni puţină apă.
După alte 15 minute, întorci pulpele, iar în ultimul sfert de oră le întorci din nou şi le laşi să se rumenească frumos.
Scoţi pulpele pe un platou, le ungi cu uleiul rămas şi presari puţin cimbru.
Pulpe de pui cu orez si ghimbir
Pofta buna!