Pulpe de pui cu orez si ghimbir

Printeaza

Pulpe de pui cu orez si ghimbir din: pulpe de pui, lamaie, ulei de masline, boia dulce, chili, usturoi granulat, ghimbir pudra, oregano, cimbru.

Ingrediente:Pulpe_de_pui_cu_orez_si_ghimbir

  • 6 pulpe de pui
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • cate 1/2 lingurita chili, usturoi granulat si ghimbir pudra
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 crenguta cimbru proaspat

 

Mod de preparare:

Amesteci uleiul de măsline împreună cu usturoiul, boiaua, oregano şi ghimbirul, până obţii o pastă subţire şi omogenă. Speli pulpele de pui, le laşi să se scurgă şi le crestezi uşor la suprafaţă.

Le aşezi în tavă şi le ungi cu o parte din uleiul aromat. Introduci tava în frigider pentru 1 oră, pentru ca pulpele să se marineze.

Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră. După primele 15 minute, scoţi tava şi stropeşti pulpele cu sosul format şi, dacă mai este nevoie, torni puţină apă.

După alte 15 minute, întorci pulpele, iar în ultimul sfert de oră le întorci din nou şi le laşi să se rumenească frumos.

Scoţi pulpele pe un platou, le ungi cu uleiul rămas şi presari puţin cimbru.

Pulpe de pui cu orez si ghimbir

Pulpe_de_pui_cu_orez_si_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.