Pulpe de pui cu paste si rosii
PrinteazaPulpe de pui cu paste si rosii din: pulpe inferioare de pui, condimente pentru pui, ulei, vin alb, paste risoni, roşii mici, usturoi, muştar, ulei de măsline, zeamă de lămâie, busuioc, parmezan, sare.
Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de pui
- condimente pentru pui
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri vin alb
Pentru salată:
- 150 g paste risoni
- 6 roşii mici
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă muştar
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 3-4 frunzuliţe de busuioc
- 2 linguri parmezan
- sare
Mod de preparare:
Speli pulpele de pui, le usuci între şervete şi le ungi cu ulei, după care le presari uniform cu condimente pentru pui. Aşezi pulpele într-o formă termorezistentă şi torni în tavă vinul diluat cu 150 ml apă.
Introduci pulpele în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 40 de minute, timp în care le stropeşti cu sosul din tavă de 2 -3 ori şi le întorci pe toate părţile.
Fierbi risoni conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi, cât sunt calde, le amesteci împreună cu usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, muştarul şi sare după gust.
Când s-au răcit, adaugi jumătăţi de roşioare şi stropeşti salata cu zearpa de lămâie. Serveşti pulpele împreună cu salata pe care o decorezi cu parmezan şi frunze de busuioc.
Pulpe de pui cu paste si rosii
Pofta buna!