Pulpe de pui cu sos de mere si lamaie
PrinteazaPulpe de pui cu sos de mere si lamaie din: mere, pulpe de pui, lămâie, ulei, pătrunjel, sare, piper, unt, miere.
- 6 mere
- 6 pulpe de pui
- o lămâie
- ulei
- pătrunjel
- sare
- piper
- 200 g unt
- 4 linguri miere
Mod de preparare:
Pulpele se spală, se sărează şi se piperează, apoi se pun la marinat în zeama de lămâie în care am adăugat puţin pătrunjel tocat fin, sare şi piper.
Se pun într-o tavă, cu 4 linguri de ulei şi o cană de apă, apoi se dau la cuptorul încins, la foc potrivit, după 15 minute se scot şi se ung cu miere şi se adaugă 50 g unt.
Patru mere se curăţă-şi se dau pe râzătoare. Imediat se pun într-o cratiţă cu 150 g unt, pentru 5 minute. Se adaugă un praf de sare, piper şi, dacă e nevoie, puţină zeamă de lămâie ca să fie mai acrişoare.
Se lasă la cald, cu vasul acoperit. Restul de mere se curăţă şi se taie după dorinţă. Când pulpele sunt coapte, se servesc alături de piureul de mere bucăţi de măr, ornate cu pătrunjel tocat.
Pulpe de pui cu sos de mere si lamaie
Pofta buna!