Pulpe de pui cu sos iute si orez
PrinteazaPulpe de pui cu sos iute si orez din: pulpe de pui, chimion, ienibahar, ardei iute, lime, usturoi, ceapa, patrunjel, ceapa verde, ghimbir, otet de orez, zahar, orez.
- 6 pulpe de pui
- câte 1 linguriţă de chimion măcinat şi ienibahar
- 1/2 ardei iute, tocat fin după îndepărtarea seminţelor
Ingrediente pentru sos:
- coaja rasă şi zeama de la 2 limes, plus zeamă suplimentară
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă, decojită
- 1 mână de pătrunjel
- 1/2 ardei iute, seminţele îndepărtate
- 3 cepe verzi, feliate subţire
- 1 linguriţă de ghimbir ras
- 2 linguri oţet de orez
- 1 praf de zahăr
- orez fiert, pentru servit
Mod de preparare:
Pentru a face sosul, pune toate ingredientele în bolul mic al robotului de bucătărie, împreună cu 2 linguri de apă fiartă şi un praf de sare. Pasează-le şi apoi gustă, adăugând puţină zeamă de lime, dacă e nevoie.
Freacă puiul cu ardeiul iute, condimentele şi câte 1 linguriţă de sare şi piper. Toarnă o treime din sos peste carne şi las-o la marinat cel puţin 3 ore sau peste noapte.
Incinge cuptorul la 200°C. Transferă puiul într-o tavă şi coace-l 1 oră sau până când pielea devine crocantă, iar carnea se desprinde uşor de pe oase. Serveşte pulpele de pui cu restul de sos şi orez fiert.
Pulpe de pui cu sos iute si orez
Pofta buna!