Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon
PrinteazaPulpe de pui cu stevie si sos de tarhon din: pulpe de pui, stevie, tarhon, ceapa verde, ulei, unt, faina, lapte, sare si piper.
- 4 pulpe de pui
- 5 legaturi stevie
- 1 legatura tarhon
- 2 legaturi ceapa verde
- 70 ml ulei
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 300 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpele, spălaţi-le şi şter- geţi-le cu şervetele. Crestati-le în 2-3 locuri, presăraţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le la foc mic, în 50ml ulei, până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe toate părţile. Păstraţi-le acoperite la cald. Curăţaţi ştevia, ceapa şi tarhonul, spălaţi-le, apoi tocaţi mărunt ceapa şi opăriţi ştevia.
Căliţi în 3 linguri de ulei ceapa şi, după 1 minut, adăugaţi ştevia opărită. Adăugaţi putină apă şi căliţi 10 minute la foc mic. Pentru sosul de tarhon, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi după 30 de secunde, la foc mic, puneţi laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Adăugaţi apoi tarhonul tocat mărunt şi fierbeţi sosul încă 5 minute la foc mic.
Puneti ştevia într-un vas ceramic termorezistent, deasupa puneţi pulpele prăjite şi peste acestea turnati sosul de tarhon. Puneţi vasul în cuptor, la foc mic pentru 20 de minute. Serviţi câte 1 pulpă de pui la porţie cu garnitură de stevie si sos.
Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon
Pofta buna!