Pulpe de pui cu suc de limeta
PrinteazaPulpe de pui cu suc de limeta din: suc de limeta, coaja de limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute, usturoi, chimen, ulei de masline, orez.
Ingrediente pulpe de pui cu suc de limeta:
- sucul de la 5 limete
- coaja de la 1 limeta
- 1/4 ceasca coriandru tocat
- 1 lingurita de sare
- 4 pulpe de pui
Ingrediente fasole neagra picante:
- 800 g fasole neagra
- 1 mediu ardei iute, fara seminte, tocat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1/2 lingurita chimen, macinat
- 1 lingura ulei de masline
Ingrediente orez cu coriandru:
- 1 cana de orez cu bob lung
- 2 cani + 2 linguri de apa
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 cana coriandru tocat
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi, tocat
Mod de preparare:
Pentru prepararea pulpelor de pui, combinati sucul de limeta, coaja de limeta, coriandru si sare. Se clatesc pulpele de pui, se usuca si marinati in amestecul de condimente timp de 8 ore la frigider.
Puneti carnea de pui intr-o tava si se acoperă cu folie. Coaceti la 180C timp de 1 ora, apoi scoateti folia si mai coaceti timp de 15 minute.
Lasati sa se odihneasca 10 minute inainte de servire.
Pentru a prepara fasolea picanta, puneti intr-o oala ardei iute, usturoi, chimen si ulei de masline, gatiti la foc mediu timp de 5 minute, adaugati fasolea si fierbeti aproximativ 5-10 minute.
Pentru prepararea orezului, intr-o cratita medie la foc mediu, combinati orez , 2 cani de apa si sare. Se aduce la fierbere, se amesteca, apoi se acopera si reduce focul la mic.
Fierbeti aproximativ 16-18 minute. Intre timp precesati la blender coriandru, suc de lamaie , ulei de masline, usturoi si 2 linguri de apa. Se amesteca cu orezul fiert.
Serviti pulpele cu garnituri de fasole neagra picanta si orez cu coriandru.
Pofta buna!