Pulpe de pui cu usturoi in stil spaniol
PrinteazaPulpe de pui cu usturoi in stil spaniol din: pulpe de pui, usturoi, supa concentrata de pui, vin, faina, ulei, ardei iute, dafin, sare, piper, patrunjel.
- 4 pulpe de pui
- 20 căţei de usturoi
- 450 ml supă concentrată de pui
- 50 ml vin alb sec
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2-3 linguri de făină
- 1 frunză de dafin
- pudră de ardei iute după gust
- sare şi piper negru după gust
- pătrunjel pentru ornare
Mod de preparare:
Măcinaţi ardeiul iute într-un mojar şi amestecaţi-l cu făina, piperul negru şi sarea. Tăvăliţi pulpele de pui în acest amestec, scuturându-le apoi pentru a îndepărta excesul.
Curăţaţi şi tăiaţi în jumătate căţeii de usturoi, apoi prăjiţi-i timp de două minute într-o tigaie mare, în trei linguri de ulei de măsline încins. Luaţi-i din tigaie şi puneţi-i deoparte.
Aşezaţi pulpele de pui în tigaie şi prăjiţi-le la foc mic, pe fiecare parte, până când pielea devine auriu-maronie. Adăugaţi restul de ulei de măsline în timpul prăjirii.
După ce luaţi carnea, în tigaie veţi turna vinul şi supa de pui. în timpul fierberii, adăugaţi usturoiul, frunza de dafin, sarea şi piperul negru. Lăsaţi amestecul pe foc până când lichidul se înjumătăţeşte. La final, presăraţi pătrunjelul tăiat mărunt.
Serviţi pulpele de pui stropite cu sos.
Pofta buna!