Pulpe de pui in aluat cu ciuperci
PrinteazaPulpe de pui in aluat cu ciuperci din: pulpe de pui, usturoi, ciuperci, vin, ulei, ceapa, ardei, sare, piper.
- 8 pulpe superioare de pui
- 8 căţei de usturoi
- sare şi piper
- ulei
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapă
- ardei
- piper
- ulei
- 100 ml vin alb
- 1 pachet aluat de foitaj congelat
- 1 ou
Mod de preparare:
Pulpele se dau cu sare şi piper; se introduce câte 1 căţel de usturoi în fiecare pulpă, sub os. Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins, se pune puţină apă şi se lasă să se înmoaie carnea sub capac.
Se scot pulpele şi se lasă la răcit.
Se căleşte ceapa tocată, până devine sticloasă, se adaugă felii de ciuperci şi se călesc. Se adaugă sare, piper şi vin alb. Când s-a evaporat toată apa, se ia cratiţa de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se decongelează aluatul, se întinde, se taie 8 bucăţi dreptunghiulare, iar pe fiecare se pune o lingură de ciuperci călite, deasupra câte o pulpă de pui cu pielea pe ciuperci şi se mai adaugă deasupra ciuperci. Se fac pacheţele.
Se pun într-o tavă unsă, cu partea cu îndo-itura în jos. Se ung cu ou bătut şi se rumenesc la cuptor.
Se servesc cu piure de cartofi şi castraveţi muraţi.
Pofta buna!