Pulpe de pui in sos de rosii uscate
PrinteazaPulpe de pui in sos de rosii uscate din: pulpe de pui, unt, uaturoi, fulgi de ardei rosu, supa de pui, smantana, rosii uscate in ulei, parmezan, busuioc, oregano, cimbru.
- 8 pulpe superioare de pui
- 3 linguri de unt nesărat
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1 cană supa de pui
- 1/2 ceasca smântână
- 1/3 cană de roșii uscate in ulei, tocate
- 1/4 ceasca parmezan
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- 1/4 linguriță oregano uscat
- 1/4 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Asezonati pulpele de pui cu sare și piper. Topiti 2 linguri de unt într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Se adaugă pulpele de pui, rumeniti aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoateti din tigaie si pastrati deoparte. Adaugati 1 lingura de unt in tigaie. Adaugati usturoiul si fulgii de ardei rosu. Gatiti timp de 1 minut, amestecand continuu.
Incorporati supa de pui, smantana, rosiile uscate, parmezan, busuioc, oregano și cimbru. Se aduce la fierbere, apoi reduceti focul și fierbeti timp de aproximativ 5-7 minute. Incorporati pulpele inapoi in tigaie.
Dati la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute la 150C.
Pofta buna!