Pulpe de pui inabusite in sos de telina
PrinteazaPulpe de pui inabusite in sos de telina din: telina, ceapa, lamai, pulpe d epui, radacina de telina, patrunjel, ulei de porumb, sare si piper.
- 3 tije de telina
- 1 ceapa
- 2 lamai
- 2 pulpe de pui
- 500 g radacina de telina
- 1 legatura de patrunjel
- ulei de porumb
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Turnaţi într-o cratiţă 50 cl apă. Adăugaţi tijele de ţelină curăţate şi tăiate bucăţi mari, împreună cu frunzele, ceapa tocată şi 1 lămîie tăiată rondele. Puneţi cratiţa pe foc şi lăsaţi să clocotească. Spălaţi şi ştergeţi pulpele de pui după ce aţi înlăturat excesul de piele şi de grăsime.
Puneţi pulpele în supă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit, la foc mic, timp de 30 de minute. In acest timp, curăţaţi rădăcina de ţelină, tăiaţi-o în rondele subţiri şi stropiţi-le cu lămîie. Fierbeţi ţelina pe aburi 1 5 minute. Scurgeţi-o bine şi ştergeţi-o.
Incălziţi puţin ulei într-o tigaie mare de teflon. Puneţi feliile de ţelinăînăuntru şi rumeniţi-le pe foc domol, întorcîndu-le de mai multe ori. Săraţi şi piperaţi. Spălaţi, uscaţi şi alegeţi pătrunjelul. Scoateţi pulpele de pui din zeama în care au fiert şi tăiaţi-o pe fiecare în două porţii.
Pulpe de pui inabusite in sos de telina
Pofta buna!