Pulpe de pui marinate, cu sos de rosii (bulion) si galuste din cartofi
PrinteazaPulpe de pui marinate, cu sos de rosii (bulion) si galuste din cartofi
Ingrediente:
- 4-6 pulpe (pot fi şi mai multe)
- 1-2 kg cartofi sau 2-3 cutii fulgi de cartofi
- 2 lămâi
- 2-3 linguri de zahăr
- 1/2 kg roşii (2-3 linguri bulion)
- Vegeta pentru uns fiecare pulpă
- foi de dafin după gust
- sare, dacă mai e nevoie
- 1 legătură pătrunjel
- 1-2 ouă
- 100-150 ml ulei
Mod de preparare:
Pulpele de pui se curăţă foarte bine, se spală şi se lasă la scurs. Fiecare pulpă se presară cu Vegeta, se aşază într-o cratiţă mai mare, după care se toarnă zeama de la cele două lămâi şi se lasă la macerat 2-3 zile, având grijă să schimbăm pulpele între ele, aşa încât fiecare parte a ei să stea în zeama ce se formează.
După epuizarea timpului de macerare se scot pulpele din cratiţă, se taie pe jumătate dacă sunt mai mari şi se rumenesc uşor în ulei încins. Se toarnă apoi apă, de preferinţă fierbinte, ca procesul de fierbere să nu stagneze, şi se lasă la fiert.
Din când în când se poate turna şi din zeama produsă de la macerare, după cum vrea fiecare. Se adaugă piperul, foile de dafin, sare dacă mai e nevoie. Separat se freacă bulionul sau roşiile date prin râzătoare cu cele 2-3 linguri de zahăr.
In cazul bulionului, se adaugă 1 pahar de vin cu apă pentru diluarea bulionului. Această compoziţie se răstoarnă peste pulpe şi se mai lasă la fiert circa încă 1/2 h.
Sosul trebuie să rămână la nivelul pulpelor din cratiţă (după dorinţă se pot adăuga zahăr mai mult provenit de la macerat).
Pulpe de pui marinate, cu sos de rosii (bulion) si galuste din cartofi
Pofta buna!