Pulpe de pui picante cu cartofi noi
PrinteazaPulpe de pui picante cu cartofi noi din: pulpe de pui, cartofi noi, ceapa, apa, usturoi, boia iute, boia dulce, cimbru, piper, busuioc verde, ardei iute, sare, piper, ulei.
- 6 pulpe de pui
- 1 kg cartofi noi
- 2 cepe potrivite
- 100 ml apa
- 1 capatana usturoi
- 1 lingurita de boia iute
- 2 lingurite boia dulce
- cimbru maruntit
- piper rosu
- busuioc verde
- 3 ardei iuti mici
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli pulpele de pui, le scurgi si le pui intr-un castron. Presari boiaua dulce si pe cea iute, cimbrul maruntit, sare si piperul. Adaugi ulei si amesteci pulpele cu mana. Acoperi castronul cu o folie de plastic si dai la rece o ore pentru a permite aromelor sa intre bine in mancare.
Cureti si speli cartofii noi, apoi ii tai jumatati. Procedezi la fel cu ceapa si cu usturoiul. Asezi pulpele de pui in tava, adaugi cartofii noi, ceap si usturoiul, torni apa si un pic de ulei. Presari boabele de piper rosu si bagi friptura cu legume la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu.
Lasi aproximativ o ora, apoi scoti folia. Este gata cand pulpele si legumele s-au rumenit bine. In momentul servirii, decorezi friptura cu ardei iute si frunze de busuioc.
Pulpe de pui picante cu cartofi noi
Pofta buna!