Pulpe de pui umplute
PrinteazaO reteta de pulpe d epui umplute din: pulpa de pui, vin alb, rozmarin, frunze de salvie, frunze de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi, sunca presata, kaiser, usturoi, patrunjel, lapte degresat, sare si piper.
- 8 pulpe de pui
- 50 ml vin alb
- 1 crenguţă de rozmarin
- 2 frunze de salvie
- 1 frunză de dafin
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
pentru umplutură:
- 4 felii şuncă presată
- 2 felii kaiser (bacon, prosciutto)
- 1 felie de pâine
- 1/2 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură pătrunjel
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 100 ml lapte degresat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Rupe pâinea bucăţele şi înmoaie-o în lapte. între timp, taie mărunt ceapa şi usturoiul şi căleşte-le într-o tigaie cu 1 lingură de ulei încins până când se înmoaie. Taie şunca presată bucăţi mai mari şi adaugă-le peste ceapă, împreună cu pâinea stoarsă bine. Ţine amestecul pe foc 5 minute şi adaugă la sfârşit pătrunjelul tocat.
Indepărtează pielea de pe pulpe, dezosează-le şi bate-le cu un ciocan de şniţele până ajung la o grosime de 1/2 cm. Presară sare şi piper, după gust.
Taie feliile de kaiser fâşii, aşază-le peste bucăţile de carne, apoi întinde deasupra compoziţia de pâine şi şuncă presată. Rulează fiecare bucată de carne, fixează cu o scobitoare sau leagă cu aţă de bucătărie.
Intr-o tavă, încălzeşte uleiul rămas cu 1 căţel de usturoi zdrobit, salvia, rozmarinul şi frunza de dafin. Prăjeşte rulourile de pui pe toate părţile, stropeşte-le cu vin şi ţine-le pe foc până când lichidul scade.
Condimenteză cu sare şi piper, după gust, apoi dă tava la cuptor, la foc moderat, pentru 20-25 de minute. Serveşte puiul cu o salată asortată, cu roşii şi cartofi fierţi tăiaţi, după preferinţă.
Pulpe de pui umplute
Poftă bună!