Pulpe de rata cu ananas la cuptor

Printeaza

Pulpe de rata cu ananas la cuptor din: pulpe de rata, ananas, ardei gras, ulei de susan, sos de soia, amidon de porumb, lamai, supa de legume, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Pulpe_de_rata_cu_ananas_la_cuptor

  • 8 pulpe de rata
  • 500 g cubulete de ananas proaspat
  • 1 ardei gras rosu
  • 30 ml ulei de susan
  • 30 ml sos de soia
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 lamai
  • 200 ml supa de legume
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pulpele, pârliţi-le la flacăra aragazului şi spălaţi-le. Scurgeti-le de apă, ştergeţi-le, apoi crestaţi-le în 2-3 locuri şi presăraţi-le cu sare şi piper. Ungeţi-le cu uleiul de susan şi puneţi-le într-o tavă, pe hârtie de copt. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti pulpele circa 40 de minute.

Scoateti-le din tavă, puneţi-le într-un vas de sticlă termorezistentă şi stropiţi-le cu sosul de soia. Peste acestea puneţi cubuletele de ananas date prin amidon, ardeiul gras curăţat de cotoare şi semin­ţe, spălat şi tăiat în cubuleţe. Adăugaţi supa, zeama de la 1 lămâie şi coaja acesteia dată pe răzătoarea mică, jumătate din legătura de pătrunjel, sare şi piper după gust.

Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit şi coaceţi totul încă 20 de minute. Serviţi câte 2 pulpe de raţă la porţie, cu garnitură de cubuleţe de ananas şi ardei, totul stropit cu sdsul format în vas.

Pulpe de rata cu ananas la cuptor

Pulpe_de_rata_cu_ananas_la_cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata pulpele astea de rata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.