Pulpe de rata cu ananas la cuptor
PrinteazaPulpe de rata cu ananas la cuptor din: pulpe de rata, ananas, ardei gras, ulei de susan, sos de soia, amidon de porumb, lamai, supa de legume, patrunjel, sare si piper.
- 8 pulpe de rata
- 500 g cubulete de ananas proaspat
- 1 ardei gras rosu
- 30 ml ulei de susan
- 30 ml sos de soia
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 lamai
- 200 ml supa de legume
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpele, pârliţi-le la flacăra aragazului şi spălaţi-le. Scurgeti-le de apă, ştergeţi-le, apoi crestaţi-le în 2-3 locuri şi presăraţi-le cu sare şi piper. Ungeţi-le cu uleiul de susan şi puneţi-le într-o tavă, pe hârtie de copt. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti pulpele circa 40 de minute.
Scoateti-le din tavă, puneţi-le într-un vas de sticlă termorezistentă şi stropiţi-le cu sosul de soia. Peste acestea puneţi cubuletele de ananas date prin amidon, ardeiul gras curăţat de cotoare şi seminţe, spălat şi tăiat în cubuleţe. Adăugaţi supa, zeama de la 1 lămâie şi coaja acesteia dată pe răzătoarea mică, jumătate din legătura de pătrunjel, sare şi piper după gust.
Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit şi coaceţi totul încă 20 de minute. Serviţi câte 2 pulpe de raţă la porţie, cu garnitură de cubuleţe de ananas şi ardei, totul stropit cu sdsul format în vas.
Pulpe de rata cu ananas la cuptor
Pofta buna!
Foarte bine arata pulpele astea de rata!