Pulpe de rata cu varza
PrinteazaPulpe de rata cu varza din: pulpe de rata, grasime, ceapa, salvie, usturoi, vin, otet, varza, dafin, zahar.
- 4 pulpe de raţă
- 50 g grăsime
- 2 cepe
- salvie
- usturoi
- 150 ml vin
- 2 linguri oţet balsamic
- varză roşie
- 2 foi de dafin
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Se presară cu sare şi piper 4 pulpe de raţă; se călesc 20 minute în 50 g grăsime de gâscă. Se taie solzişori 2 cepe şi se călesc în untura rămasă, după ce se scot pulpele. Se adaugă 2 linguriţe de salvie uscată şi 1 căţel de usturoi tocat.
Deasupra se aşază pulpele, se toarnă 150 ml vin roşu şi se dau la cuptor, la foc mic, cca 1 oră.
Se călesc 2 cepe tocate; se toarnă 2 linguri oţet balsamic diluat în puţină apă. Se adaugă varză roşie tocată, 2 foi de dafin şi 1 lingură zahăr şi se lasă la fiert, la foc mic, aproape 2 ore.
Se serveşte cu pulpele rumenite.
Pofta buna!