Pulpe de raţă împănate cu ştevie
PrinteazaPulpe de raţă împănate cu ştevie din: pulpe de rata, stevie, morcovi, ceapa verde, vin alb, radacina de pastarnac, ulei, usturoi, sare si piper.
- 2 pulpe de rata
- 3 legaturi de stevie
- 1 morcov
- 1 legatura de ceapa verde
- 200 ml vin alb sec
- 1 radacina de pastarnac
- 3 linguri ulei
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpele, pâriiţi-le la flacăra aragazului şi îndepărtaţi grăsimea în exces.Presăraţi pulpele cu sare şi piper şi împănaţi-le cu usturoiul tăiat în feliuţe mai mici.Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa iar morcovul şi rădăcina de păstârnac dati-le pe răzătoarea mare.
Incinge uleiul intr-o tigaie mai mare si caliti inabusit legumele, impreuna cu un praf de sare. Cand legumele s-au inmuiat, puneti in tigaie pulpele de rata, si dupa 2-3 minute adaugati vinul si lasati sa fiarba 15 minute la foc mic.
Curatati stevia, spalati-o, opariti-o si scurgeti-o bine de apa. Pune stevia oparita si tocata in tigaie, imprejurul pulpelor de rata. Adaugati 1 cescuta cu apa, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic inca 20 de minute.
Pulpe de raţă împănate cu ştevie
Pofta buna!