Gaina umpluta cu migdale din: gaina, sare, piper, lamaie, migdale, stafide, chifla, ceapa, patrunjel, ou, unt, slanina, usturoi. Ingrediente: 1 găină potrivită sare piper coajă rasă de lămâie 50 g migdale tăiate în lung 50 g stafide 1 chiflă 2 cepe frunze de pătrunjel verde 1 ou 50 g unt 4-5 felii de slănină amestec […]
Pulpe de găină cu năut şi legume
PrinteazaPulpe de găină cu năut şi legume din: pulpe de gaina, smantana, naut, ceapa, morcovi, dovlecei, gogosari, rosii, coriandru, foi de dafin, sare, piper negru, ulei.
- 2 pulpe de gaina
- 2 linguri smantana
- 400 g naut
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2-3 dovlecei tineri
- 2 gogosari
- 2-3 rosii
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 2 foi de dafin
- sare
- piper negru
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Fierbi pulpele de găină în apă uşor sărată, împreună cu o foaie de dafin. Când sunt aproape gata, le scoţi pe o farfurie.
Ungi pulpele cu smântână şi le rumeneşti într-o tavă unsă. Pui năutul de seara la înmuiat în apă rece.
A doua zi, scurgi năutul şi îl pui la fiert 1 1/2 oră.
Tai legumele curăţate şi spălate: morcovii în beţişoare, gogoşarii în felii, dovleceii în jumătate pe lung, apoi în două, ceapa rondele, iar roşiile în felii. Scurgi năutul fiert. Inăbuşi legumele la foc mediu, în ulei încins şi puţină apă.
La sfârşit, le sărezi şi condimentezi după gust. Aşezi pe un platou pulpele, năutul şi legume.
Pulpe de găină cu năut şi legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa limpede de gaina
Supa limpede de gaina din: gaina, ceapa, morcov, telina, patrunjel, pastarnac, sare, oua, gris. Ingrediente: 1 găină 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac sare frunze de ţelină Pentru găluşte: 2 ouă 6 linguri cu vârf griş sare Mod de preparare: Intr-o oală mare, pui la fiert găina curăţată […]
Pofta buna!