Pulpe gătite in stil vanătoresc
PrinteazaPulpe gătite în stil vânătoresc: pulpe de pui, ceapa, rosii, vin alb, ciuperci, ulei, usturoi, sare, piper, oregano, cimbru.
Ingrediente:
- 4 pulpe fragede
- 100 g ceapă
- 100 g roşii
- 100 ml vin alb
- 200 g ciuperci
- 70 ml ulei
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- oregano
- cimbru
Mod de preparare:
Pulpele pregătite le pui la prăjit în tigaie, cu jumătate din cantitatea de ulei, pe foc mic. Le laşi până se rumenesc pe toate părţile, apoi le aşezi într-un vas pentru cuptor.
Scurgi uleiul în care s-au prăjit pulpele, adaugi alt ulei şi prăjeşti usturoiul tocat mărunt şi ceapa tăiată mai mare, după care răstorni totul peste pulpe. Ciupercile tăiate în bucăţi mai mici, roşiile feliate, vinul şi puţină apă le fierbi 10 minute pe foc mic, după care condimentezi totul.
Compoziţia de roşii şi ciuperci o torni cu tot cu zeamă în vasul cu pulpe, acoperi cu capac şi dai la cuptorul încins, până ce pulpele sunt moi.
Dacă sucul a scăzut prea mult, adaugi puţină apă fierbinte. Serveşti pulpele cu garnitură de paste fierte şi opărite cu unt sau alături de cartofi prăjiţi şi salată.
Pofta buna!