Navarin de Miel: Tocană Franceză de Primăvară – Rețetă Traditionala și Nutritivă din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, supa, rosii, morcovi, pastarnac, cartofi, fasole verde, sare, piper, patrunjel. Navarin de Miel, o tocană franceză de primăvară, este o celebrare a simplității și a bogăției gusturilor. Această rețetă clasică, care îmbină carnea […]
Pulpe de miel cu cimbru la cuptor
PrinteazaPulpe de miel cu cimbru la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi, ulei, cimbru, cartofi, otet, vin, apa, boia, sare.
- 2 pulpe miel
- 2 cepe
- 1 căpătână usturoi
- 2 linguri ulei
- cimbru proaspăt
- cartofi natur
Pentru bait:
- 50 ml otet
- 200 ml vin alb sec
- 500 ml apă
- 12 boabe piper
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 linguriţă boia iute
- sare
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru baiţ şi le torni peste pulpele de miel spălate şi curăţate de pieliţe.
Le ţii 3 ore la rece. Cureţi cepele şi le mărunţeşti. Procedezi la fel cu usturoiul.
Torni baiţul într-o tavă, adaugi usturoiul şi ceapa, aşezi pulpele de miel şi le stropeşti cu ulei.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor 2 ore.
Incerci carnea şi, dacă este pătrunsă, dai deoparte folia, apoi presari cimbru proaspăt.
Mai ţii friptura la cuptor încă 15-20 de minute, până se rumeneşte frumos.
Dacă doreşti, poţi servi pulpele alături de cartofi natur.
Pulpe de miel cu cimbru la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Felii de Miel cu Sos de Lămâie și Ierburi – Lamb Tagliata
Felii de Miel cu Sos de Lămâie și Ierburi – Lamb Tagliata din: cotlet de miel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, rozmarin, oregano, usturoi. Lamb Tagliata, o reinterpretare elegantă a clasicului steak de miel, este o rețetă ce promite să transforme orice masă într-o ocazie specială. Combinând frăgezimea cărnii de miel […]
Pofta buna!