Pulpe picante cu orez si legume

Printeaza

Pulpe picante cu orez si legume din: pulpe de pui, cimbru, usturoi, miere, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, orez, curcuma, rosii cherry, spanac, masline si stafide.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui (circa 180 g)
  • 4 fire de cimbru
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 250 g orez
  • 1 varf cutit curcuma macinata
  • 200 g rosii cherry
  • 100 g spanac
  • 1 lingura masline negre fara samburi
  • 2 linguri stafide

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul. Se spală pulpele şi se usucă. Se curăţă cimbrul, căţelul de usturoi şi se taie mărunt. Se amestecă împreuna cu cimbrul, mierea, sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, puţină sare şi piper. Se ung pulpele cu acest amestec şi se dau la cuptor, pe grătar (cu tava dedesubt), cea 25 de min.

Din când în când se stropesc cu acest amestec. Se fierbe orezul cu 500 ml de apă, curcuma şi sare, se acoperă cu un capac şi se lasă 20 de minute la foc mic. Se pregătesc legumele. Se taie roşi le în jumătate. Se taie spanacul mare. Se căleşte împreună cu roşiile într-o lingură de ulei, până când s-a evaporat apa.

Se taie măslinele şi se adaugă la legume împreună cu stafidele. Se scurge orezul, se amestecă cu legumele şi se condirsentează. Se serveşte cu pulpele de pui.

Pulpe picante cu orez si legume

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. in primul weekend liber o sa incerc aceasta reteta

  2. Adriana Valentina

    Pulpele astea picante sunt o nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.