Pulpe de pui cu ardei, telina si bame
PrinteazaPulpe de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata, chimion, frunza de dafin, faina, rosii, supa de pui, bame, salvie, paine.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 500 g pulpe de pui dezosate, taiate in cuburi
- 1 ceapa, tocata
- 1 ardei verde, curatat de seminte si tocat
- 3 tulpini de telina Apio,tocate fin
- 1/4 lingurita de pudra de ardei cayenne
- 1 lingurita de paprika afumata
- 1 lingurita de chimion macinat
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura cu varf de faina
- 400 g de rosii tocate, din conserva
- 400 ml supa de pui
- 100 g de bame din conserva, feliate in rondele
- 1 mana mica de salvie, frunze tocate
- paine cu coaja crocanta, pentru sevit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare la foc puternic. Pune în ea puiul şi găteşte-l în tranşe aproximativ 5 minute. Scoate bucăţile de carne cu ajutorul unei spumiere şi pune-le deoparte.
Adaugă ceapa, ardeiul verde şi ţelina, acoperă cratiţa şi lasă totul pe foc 5 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie puţin. Incorporează usturoiul, condimentele, cimbrul şi frunza de dafin şi găteşte-le 1 minut.
Readu puiul în cratiţă şi orice zeamă lăsată pe farfurie, adaugă făina, amestecând. Toarnă supa şi roşiile şi dă în clocot tocana, fierbe-o 5 minute, apoi adaugă bamele şi jumătate din salvie.
Dă focul mic, pune din nou capacul şi mai lasă mâncarea 10 minute. Asezoneaz-o şi presară pe ea restul de salvie.
Pulpe de pui cu ardei, telina si bame
Pofta buna!