Pulpe de pui cu bacon si aroma de busuioc
PrinteazaPulpe de pui cu bacon si aroma de busuioc din: ulei de masline, bacon, pulpe de pui, praz, usturoi, supa de pui, pasta de tomate, dafin, faina, suc de lamaie, smantana, rosie, busuioc.
Ingrediente:
- 15 ml ulei de măsline
- 250 g bacon tăiat în sferturi
- 8 pulpe superioare pui
- 8 ciocănele
- 4-5 fire de praz, tăiat în felii
- 4 căţei de usturoi tăiat în fâşii
- 250 ml supă de pui
- 1 cană cu pastă de tomate
- 2 frunze de dafin
- 10 g făină
- 15 ml suc de lămâie
- 125 ml smântână
- 1 roşie, tăiată în jumătate
- 125 g busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi sotează baconul câteva minute. Scoate-l deoparte. Rumeneşte în grăsimea rămasă bucăţile de pui. Aşază-le într-o tavă mare.
Pune prazul în tigaie şi sotează-l câteva minute, apoi adaugă usturoiul.
Căleşte câteva minute sau până când prazul s-a înmuiat. Adaugă supa de pui, pasta de tomate şi frunzele de dafin. Adu la fierbere, apoi ia tigaia de pe foc şi toarnă totul peste bucăţile de pui din tavă.
Coace puiul în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 de minute. Scoate tava din cuptor. Intr-un bol amestecă făina cu sucul de lămaie, smantâna şi o lingură plină cu sos din tavă.
Amestecă bine apoi toarnă totul în tavă. Adaugă roşia şi presară jumătate din cantitatea de busuioc. Introdu tava în cuptor şi coace timp de 20-30 de minute sau până când puiul s-a pătruns bine.
Scoate tava din cuptor şi asezonează cu sare şi piper. Presară busuiocul rămas. Serveşte cu mămăligă şi salată.
Pulpe de pui cu bacon si aroma de busuioc
Pofta buna!