Pulpe de pui cu boia si taitei
PrinteazaPulpe de pui cu boia si taitei din: pulpe de pui, ulei, ceapa, ardei, usturoi, bere, lapte, boia dulce, ciuperci, rosii, sare, piper, oua, gris, condiment.
- 4 pulpe de pui
- 6 linguri ulei
- 3 cepe mari
- 1 ardei rosu mare
- 5 catei de usturoi
- 2 pahare bere
- 1/2 cana lapte
- 2 lingurite boia dulce
- 300 g ciuperci
- 3 rosii
- sare
- piper
pentru taitei:
- 2 oua
- 2 linguri gris
- faina
- 4 linguri ulei
- condiment din legume ucate
Mod de preparare:
Speli pulpele, le usuci între şervete, le prăjeşti puţin pe ambele părţi, în 4 linguri de ulei încins, după care stingi cu berea. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, să se rumenească pulpele.
Cureţi şi speli legumele, încingi uleiul rămas şi căleşti ceapa şi usturoiul tocate.
Adaugi ardeiul tăiat cubuleţe, ciupercile felii, apoi cubuleţele de roşii decojite.
Amesteci, presari 1 linguriţă de boia dulce şi torni treptat laptele. Fierbi amestecul 40-45 de minute, până scade sosul.
Pentru tăiţei, faci un aluat din cele ouă, griş şi făină cât cuprinde, pentru un aluat vârtos, pe care să-l poţi da cu uşurinţă pe răzătoarea mare.
Frămânţi bine aluatul, îl acoperi şi îl razi după 1/2 oră. După ce tăiţeii s-au mai uscat, îi prăjeşti în ulei.
Amesteci încontinuu, ca să nu se ardă şi îi fierbi în apă caldă cu condiment din legume şi boia.
Stingi focul şi acoperi oala cu un capac. Scurgi tăiţeii după ce şi-au dublat volumul.
Pulpe de pui cu boia si taitei
Pofta buna!