Pulpe de pui cu cartofi wedges la cuptor

Printeaza

Pulpe de pui cu cartofi wedges la cuptor din: cartofi, copane de pui, patrunjel, lamaie, varza, ulei.

 

Ingrediente: Pulpe_de_pui_cu_cartofi_wedges_la_cuptor

  • 2 cartofi medii, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii
  • 2 copane de pui, cu piele
  • 1 mână de pătrunjel
  • 1 lămâie tăiată în felii
  • 1/4 varză, tăiată fin
  • ulei
  • sare, piper, condimente, dupa gust

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Toarnă 1 lingură cu ulei într-o tavă şi las-o să se încălzească în cuptor.

Pune cartofii într-o oală, acoperă-i cu apă şi fierbe-i 5 minute. Scurge cartofii şi păstrează apa în care au fiert. Lasă-i să se usuce, apoi aşază-i în tava în care ai
încins uleiul. Unge copanele cu ulei şi condimentează-le bine. Aşază-le în tavă, alături de cartofi.

Adaugă felii de lămâie. Coace puiul şi cartofii timp de 30 de minute, apoi întoarce cartofii, carnea şi lămâia şi mai coace 20 de minute, între timp, taie fin varza.

Adu la fierbere apa în care au fiert cartofii şi fierbe în ea varza, 2 minute. Scurge-o bine şi răceşte-o în jet de apă rece. Scurge-o din nou. Pune-o în tava în care s-a copt puiul şi las-o la cuptor timp de 5 minute.

Serveşte puiul cu varză şi cartofi wedges. Presară pătrunjel deasupra.

Pulpe de pui cu cartofi wedges la cuptor

Pulpe_de_pui_cu_cartofi_wedges_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.