Pui in crusta de nuci din: pesmet, piper cayenne, sare, nuci, ou, mustar, pui, sare, piper. Ingrediente: ½ cana pesmet ⅛ lingurița piper cayenne ½ lingurite sare ½ cana nuci prajite 1 albus de ou 1 lingurita mustar Dijon 1 ½ kg piept de pui, dezosat sare și piper, după gust Mod de preparare: Se […]
Pulpe de pui in crusta de arahide si ghimbir
PrinteazaPulpe de pui in crusta de arahide si ghimbir din: ciocănele de pui, ghimbir măcinat, usturoi, sare de mare, piper măcinat, ulei, ou, faina, malai, praf de copt, arahide tocate.
- 8 ciocănele de pui
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- 3 căţei de usturoi tocaţi
- 1 linguriţă sare de mare
- 1 praf piper măcinat
- ulei pentru prăjit
- 1 albuş
- 75 g făină
- 35 g mălâi
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri arahide tocate
Mod de preparare:
Se aşază copănelele în apă clocotită şi se fierb la foc moderat 10 min.
Se scot, se lasă să se scurgă, să se ră cească şi să se usuce. Se amestecă ghimbirul cu usturoi, sare şi piper şi se ung bucăţile de pui cu acest amestec. Se bate albuşul.
Intr-un alt castron se amestecă făina cu mălai şi praf de copt şi se adaugă’o ceaşcă de apă rece, bătând cu telul.
Se înglobează albuşul bătut şi arahidele.
Se trec copănelele prin acest amestec şi se aşază imediat într-o baie de ulei încins. Se lasă să se prăjească la foc moale pe toate părţile.
Se servesc unse cu sos picant.
Pulpe de pui in crusta de arahide si ghimbir
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Pui in crusta de nuci
Pofta buna!