Pulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos
PrinteazaPulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, ulei de floarea soarelui, caju, frunze de coriandru, miere, sos dulce de ardei iute, coaja de portocala, zeama de lime, coaja de lime, otet din orez, piure de rosii, ghimbir.
- 8 pulpe de pui
- 300-400 g de morcovi tineri
- 2 cepe, taiate in rondele groase
- 1 linguri ulei de floarea soarelui
- 50 g de caju prajit
- 1 mana mica frunze de coriandru si orez fiert, pentru servit
pentru sos:
- 100 g miere
- 4 linguri sos dulce de ardei iute
- coaja rasa de la 1 lime, plus 4 linguri de zeama (cam 2 limes)
- coaja rasa de la 1/2 portocla, plus 2 linguri de zeama
- 1 lingura otet din orez
- 1 lingura piure de rosii
- 2 bucti de ghimbir confiat in sirop, tocat fin, plus 1 lingura de sirop
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. într-o tavă de copt mare, dar puţin adâncă, amestecă pulpele de pui, morcovii, ceapa şi uleiul, alături de sare şi piper.
Dă tava la cuptor 30 de minute. Intre timp, combină ingredientele pentru sos cu ajutorul unui tel. Toarnă-l peste carne şi legume şi dă tava la cuptor încă 15 minute.
Presară deasupra caju-ul, amestecă bine ingredientele şi mai lasă mâncarea să se coacă alte 15 minute, până când puiul devine rumen, fraged şi lipicios. Presară pe el coriandru şi serveşte-l cu orezul fiert.
Pulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos
Pofta buna!