Pulpe de pui la cuptor cu portocale
PrinteazaPulpe de pui la cuptor cu portocale din: pulpe superioare de pui, suc de portocale, ulei de masline, usturoi, curcuma, cumin, sare, piper, portocale, ceapa verde.
- 8 pulpe superioare de pui, cu piele
- 80 ml suc de portocale
- 80 ml miere
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingurita curcuma
- praf de cumin macinat
- sare
- piper
- 4 felii de portocale
- 2 linguri rondele de ceapa verde tocata
Mod de preparare:
Se spală carnea. Se încălzeşte sucul de portocale şi se amestecă împreună cu mierea; se dă în fiert amestecând continuu. Se ia sosul de pe plită şi se adaugă 1 lingură de ulei, usturoi, curcuma, cumin, sare şi piper.
Se ung pulpele de pui pe toate partile cu acest sos, se acopera cu folie si se lasa la racoare circa 2 ore. Apoi se asaza carnea intr-o tava cu margine joasa, tapetata cu hartie de copt.
Se stropeste cu restul de ulei si se coace 30 de minute in cuptorul incins la 180C. In acest timp, carnea se stropeste din cand in cand cu sosul care se formeaza in tava.
Apoi se asaza pe fiecare bucata de carne cate o jumatate de felie de portocala si se mai coace 15 minute.
Se decoreaza cu ceapa verde si se serveste.
Pulpe de pui la cuptor cu portocale
Pofta buna!