Ostropel de Pui cu Smântână și Ciuperci – Reteta cu Gust din: piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline, unt, boia, sare, piper, patrunjel. Ostropelul de pui este un fel clasic și delicios din bucătăria românească. Însă această rețetă adaugă o notă specială de cremozitate și savoare cu adăugarea de smântână și […]
Pulpe de pui la cuptor cu sos de roşii
PrinteazaPulpe de pui la cuptor cu sos de roşii din: pulpe de pui, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, rosii, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper negru boabe, sare si piper alb.
- 4 pulpe de pui
- 2 cepe rosii mijlocii
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 4 rosii
- patrunjel
- cimbru
- 2 foi de dafin
- piper negru boabe
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Se spală bine pulpele, se condimentează cu sare, piper măcinat şi cimbru şi se aşază într-o tavă.
Separat, se face un amestec din ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, foile de dafin, piperul boabe, uleiul şi apă, care se adaugă peste carnea condimentată.
Carnea se bagă la cuptor, stropindu-se când şi când cu sosul dim tavă.
Când carnea este aproape gata, se adaugă roşiile dlecojite şi date prin răzătoare şi se mai lasă la cuptor cam 10-15 minute.
Când pulpele devin aurii, se scot din cuptor şi se puţi pe un platou.
Se servesc calde, alături de un sote de legume (morcovi, fasole verde, mazăre etc).
Pulpe de pui la cuptor cu sos de roşii
Pofta buna!
poate iti place si:
Ostropel de Pui cu Smântână și Ciuperci – Reteta cu Gust
Pofta buna!
Da. asa da. simplu si bun