Pulpe de pui cu fasole şi salam picant
PrinteazaPulpe de pui cu fasole şi salam picant din: fasole, bacon, salam picant, telina, ceapa, morcov, usturoi, rosii, ulei de masline, bouquet garni, sare, piper, cuisor, suc de lamaie, pulpe de pui, pesmet, patrunjel.
Ingrediente:
- 600 g boabe de fasole alba
- 140 g bacon
- 300 g salam picant
- 1 fir telina
- 1 ceapa
- 1 mrocov
- 6 catei de usturoi
- 2 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 bouquet garni (patrunjel, rozmarin, cimbru si foid e dafin)
- sare
- piper
- 1 cuisor
- 2 lingurite suc de lamaie
- 4 pulpe de pui
- 40 g pesmet
- 1/2 legatura patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Se înmoaie boabele de fasole în apă rece, 8 ore. Se taie cubuleţe baconul, iar salamul se taie felii subţiri de cca 0,5 cm.
Se lasă să se scurgă boabele de fasole şi se adaugă baconul; se toarnă o cantitate mare de apă şi se fierb împreună 20 min.
Se scurg apoi din nou.
Ţelina, ceapa, roşiile şi morcovul se taie felii. Se decojesc căţeii de usturoi şi se lasă întregi. Se încinge cuptorul la 120 °C.
Se călesc în ulei încins, într-o cratiţă groasă, ţelina, ceapa, morcovii şi usturoiul, cca 5 min.
Se adaugă roşiile şi buchetul de ierburi şi se prăjesc la foc moale, până încep să se caramelizeze, cca 5 min.
Se adaugă salamul şi boabele de fasole cu bacon, se toarnă 1,2 l apă şi se dă în clocot.
Se ia spuma, se adaugă sare, piper, suc de lămâie şi cuişoare. Se dă la cuptor şi se coace fără capac cca 2 ore.
Din când în când se amestecă. Se scoate din cuptor, se adaugă pulpele şi se presară pesmet. Se mai coc cca 2 ore.
Pulpe de pui cu fasole şi salam picant
Pofta buna!