Pulpe de pui cu ficat si sos de soia
PrinteazaPulpe de pui cu ficat si sos de soia din: pulpe de pui, ficat, ceapă, aripi de pui, ouă parţial dezvoltate, ardei iute verde, pipotă, cartilagii şi păstăi, zahăr granulat, sos de soia.
- pulpe de pui
- ficat
- ceapă
- aripi de pui
- ouă parţial dezvoltate
- ardei iute verde
- pipotă
- cartilagii
- păstăi
- zahăr granulat
- sos de soia
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui în bucăţi mici. Se străpung patru bucăţi cu beţişoare de bambus. Se prăjesc pe un grătar, cu cărbuni, bine încins (dacă grătarul este prea încins, se va schimba mereu poziţia beţişoarelor şi se va stropi mai des cu sake, pentru a îi scădea temperatura.)
Se prăjeşte puiul pe o parte, până este aproape făcut, apoi se întoarce pe partea cealaltă. Puiul trebuie prăjit bine, până ce carnea se pătrunde până la mijloc. Se pregăteşte atât sos cât este necesar, păstrând proporţiile: nouă părţi sake, nouă părţi sos de soia şi cinci părţi zahăr granulat.
Inainte de a se amesteca, se arde sake-ul, pentru a se evaporă alcoolul. Se adaugă apoi sosul de soia şi se fierbe la foc potrivit timp de aproape cincisprezece minute. Se adaugă jumătate din zahăr şi se fierbe din nou, aproximativ un sfert de oră.
Se adaugă restul de zahăr şi se fierbe la foc mic, până când sosul scade la aproximativ două treimi din cantitatea iniţială. Se unge cu sosul obţinut fiecare bucată de carne, în mod uniform.
Se prăjeşte din nou carnea înfiptă în beţişoare, pe grătar, pe ambele părţi, numai până ce se usucă sosul. Se ung din nou bucăţile de carne şi se aranjează pe platou pentru a fi servite.
Pofta buna!