Pulpe de pui cu garnitura la cuptor
PrinteazaPulpe de pui cu garnitura la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, pasta de tomate, ulei de masline, miere, curry, cimbru, sare, piper, orez, unt, fire de sofran, supa de legume.
Ingrediente:
- 6 pulpe inferioare de pui
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita pasta de tomate
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita miere
- curry
- 1/4 lingurita cimbru uscat macinat
- sare
- piper
garnitura:
- 250 g orez cu bobul rotund
- 100 g unt sau untdelemn
- cateva fire de sofran
- 700 ml supa de legume
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la foc mediu. Amesteci toate ingredientele pe care le vei folosi la condimentarea cărnii: usturoiul zdrobit, pasta de tomate, uleiul de măsline, mierea, cimbrul, curry, piper şi sare după gust.
Ungi pulpele cu acest amestec şi le aşezi într-o tavă termorezistentă. Le coci în cuptorul preîn- călzit, la foc mediu, timp de aproximativ 1 oră.
In timp ce pulpele se prepară în cuptor, pregăteşti orezul. Topeşti untul într-o tigaie wok şi adaugi orezul, în prealabil spălat şi scurs.
Torni treptat 600 ml supă fierbinte, în care ai înmuiat şofranul.
Laşi să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute, după care stingi focul, acoperi vasul cu un capac şi laşi orezul să se umfle.
Serveşti pulpele de pui alături de garnitura din orez cu şofran.
Pulpe de pui cu garnitura la cuptor
Pofta buna!