Pulpe de pui cu legume si cuscus
PrinteazaPulpe de pui cu legume si cuscus din: dovlecel, morcov, ceapa rosie, ciuperci, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, fulgi de ardei iute, pulpe de pui, cuscus, patrunjel, menta, sos de ardei iute.
Ingrediente:
- 1 dovlecel, cubuleţe
- 1 morcov, cubuleţe
- 1 ceapă roşie, sferturi
- 85g de ciuperci, sferturi
- 1 mână de roşii cherry
- 2 căţei de usturoi, decojiţi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
- 2 pulpe de pui, cu piele şi os
- 50g de cuşcuş
- 1/2 legătură de pătrunjel sau mentă, tocate grosier
- puţin sos ardei iute
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C, pune legumele şi usturoiul într-o tavă. Asezonează-le bine, stropeşte-le cu o lingură de ulei de măsline şi amestecă-le.
Presară condimentele, plus sare şi piper, peste pui, apoi freacă pielea şi carnea pulpelor. Stropeşte pielea cu puţin ulei, apoi fă loc pulpelor printre legume. Coace totul 25-30 de minute, până când legumele încep să devină crocante, iar carnea se pătrunde.
Cu circa 10 minute înainte ca puiul şi legumele să fie gata, pune cuşcuşul într-un bol şi acoperă-l cu apă clocotită, apoi întinde folie alimentară peste bol şi lasă-l deoparte 5 minute.
Umflă cuşcuşul cu o furculiţă, încorporează în cuşcuş legumele şi pătrunjelul sau menta, apoi transferă-l pe un platou. Aşază deasupra bucăţile de carne şi, dacă vrei, stropeşte-le cu sos de ardei iute.
Pulpe de pui cu legume si cuscus
Pofta buna!