Carnea de potârniche: Beneficii pentru sănătate, contraindicații si Retete – Carnea de potârniche este o opțiune alimentară delicioasă și sănătoasă, adesea apreciată pentru gustul său distinctiv și pentru numeroasele beneficii nutriționale. Aceasta carne de vânat este nu doar o sursă excelentă de proteine, dar oferă și o gamă largă de vitamine și minerale esențiale. Beneficiile […]
Pulpe de pui cu legume
PrinteazaPulpe de pui cu legume din: pulpe de pui, sare, pudra de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, morcovi, unt, ciuperci, mazare, ceapa verde si lapte de cocos.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- sare
- 1 lingura pudra de curry
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 40 g ghimbir
- 300 g morcovi
- 2 linguri unt
- 250 g ciuperci champignon
- 200 g mazare verde
- 4 fire ceapa verde
- 400 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Speli pulpele de pui, le usuci cu prosoape absor¬bante, le condimentezi cu sare şi curry şi le laşi 15 minute. Cureţi morcovii, ceapa, usturoiul şi ghimbirul.
Tai ceapa în opt, morcovii, usturoiul şi ghimbirul felii. Ungi un vas termorezis-tent cu unt, pui legumele, 150 ml apă şi deasupra aşezi pulpele.
Acoperi vasul cu folie şi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 30 de minute. Scoţi vasul din cuptor, iei folia şi laşi până se rumeneşte.
Mai adaugi apă în vas dacă mai este nevoie. Torni puţin sos din vas într-o tigaie, adaugi ciupercile tăiate felii, mazărea, ceapa verde tăiată bucăţi, laptele de cocos şi laşi să dea în câteva clocote.
Condimentezi cu sare, după gust, şi torni sosul peste pui. Acoperi şi-l introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Pulpe de pui cu legume
Pofta buna!
Carnea de potârniche: Beneficii pentru sănătate, contraindicații si Retete