Pulpe de pui cu orez, spanac si rosii cherry
PrinteazaPulpe de pui cu orez, spanac si rosii cherry din: pulpe de pui, cimbru, roşii cherry, spanac, măsline negre fără sâmburi, sare, piper, usutroi, miere, suc de lămâie, ulei, orez, pudră de curry, stafide.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui (a cca. 180 g)
- 4 fire cimbru
- 200 g roşii cherry
- 100 g spanac
- 1 lingura măsline negre fără sâmburi
- sare, piper
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură miere
- 2 linguri suc de lămâie
- 3 linguri ulei
- 250 g orez
- 1 vârf de cuţit pudră de curry
- 2 linguri stafide
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă şi se toacă cimbrul şi usturoiul şi se amestecă împreună cu miere, suc de lămâie, 2 linguri ulei, sare şi piper.
Se ung pulpele de pui cu acest amestec şi se aşază pe grătarul din cuptor.
Se fixează dedesubt, în cuptor, o tavă unde se va scurge grăsimea şi se coc pulpele cca 25 min.
Se ung din când în când cu uleiul aromat. Orezul se dă în clocot în 500 ml apă în care s-au adăugat sare şi curry.
Se acoperă apoi cu un capac şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 20 min.
Se curăţă legumele. Roşiile se taie jumătăţi. Spanacul se toacă.
Ambele se călesc într-o lingură de ulei, încins până ce se evaporă tot lichidul.
Se toacă măslinele şi se înglobează în spanac, împreună cu stafidele.
Se amestecă orezul cu legume, sare şi piper. Se serveşte alături de pulpele de pui.
Pulpe de pui cu orez, spanac si rosii cherry
Pofta buna!