Pulpe de pui cu orez, spanac si rosii cherry

Printeaza

Pulpe de pui cu orez, spanac si rosii cherry din: pulpe de pui, cimbru, roşii cherry, spanac, măsline negre fără sâmburi, sare, piper, usutroi, miere, suc de lămâie, ulei, orez, pudră de curry, stafide.

Pulpe_de_pui_cu_orez_spanac_si_rosii_cherry

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui (a cca. 180 g)
  • 4 fire cimbru
  • 200 g roşii cherry
  • 100 g spanac
  • 1 lingura măsline negre fără sâmburi
  • sare, piper
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură miere
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri ulei
  • 250 g orez
  • 1 vârf de cuţit pudră de curry
  • 2 linguri stafide

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă şi se toacă cim­brul şi usturoiul şi se ames­tecă împreună cu miere, suc de lămâie, 2 linguri ulei, sare şi piper.

Se ung pulpele de pui cu acest amestec şi se aşază pe grătarul din cuptor.

Se fixează dedesubt, în cup­tor, o tavă unde se va scurge grăsimea şi se coc pulpele cca 25 min.

Se ung din când în când cu uleiul aromat. Orezul se dă în clocot în 500 ml apă în care s-au adă­ugat sare şi curry.

Se acope­ră apoi cu un capac şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 20 min.

Se curăţă legumele. Roşiile se taie jumătăţi. Spanacul se toacă.

Ambele se călesc într-o lingură de ulei, încins până ce se evaporă tot lichidul.

Se toacă măslinele şi se înglo­bează în spanac, împreună cu stafidele.

Se amestecă orezul cu le­gume, sare şi piper. Se ser­veşte alături de pulpele de pui.

Pulpe de pui cu orez, spanac si rosii cherry 

Pulpe_de_pui_cu_orez_spanac_si_rosii_cherry

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.