Pulpe de pui cu smantana si salata de ardei copt
PrinteazaPulpe de pui cu smantana si salata de ardei copt din: ciocănele de pui, smântână dulce pentru gătit, ceapa, maghiran, usturoi, ulei de masline, sare, piper, unt, oua, marar verde, ardei gras galben şi roşu, ardei iute roşu şi verde, măsline, otet de mere.
Ingrediente:
- 3 ciocănele de pui
- 150 g smântână dulce pentru gătit
- 1 ceapă
- maghiran
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 10 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 legătură mărar verde
Pentru salată:
- câte 1 ardei gras galben şi roşu
- câte 1 ardei iute roşu şi verde
- 20 ml ulei de măsine
- 50 g măsline
- sare
- 1 linguriţă oţet de mere
Mod de preparare:
Speli ardeii, îi usuci cu un şervet şi îi ungi cu puţin ulei. îi aşezi într-o tavă, îi presari cu puţină sare şi îi coci uniform, în cuptorul încins.
Presari ardeii copţi cu puţină sare şi îi cureţi după ce au stat 10 minute acoperiţi. Amesteci fâşii de ardei copţi cu ulei, oţet şi măsline. Păstrezi salata în frigider până pregăteşti carnea.
Ungi cu ulei un vas iena şi aşezi pulpele. Le crestezi , adânc, din loc în loc şi le presari cu sare, piper şi maghiran.
Le ungi din nou cu ulei şi le coci la foc mediu, 45 de minute. Ai grijă să le întorci periodic şi să torni în vas puţină apă.
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Le căleşti în uleiul încins şi adaugi sosul rămas, de la pulpe, iar după ce amesteci bine, pui smântână şi untul.
Laşi să fiarbă circa un minut, după care sărezi, condimentezi şi adaugi gălbenuşul bătut, care va da sosului un gust fin.
Serveşti pulpele stropite cu sos şi presărate cu mărar fin tocat, alături de salata de ardei şi măsline.
Pulpe de pui cu smantana si salata de ardei copt
Pofta buna!