Pulpe de pui cu smantana
PrinteazaO reteta de pulpe de pui cu smantana din: pulpe de pui, sare, piper, praz, bacon, supa de pasare si smantana.
- 4 pulpe de pui
- sare
- piper
- 1 fir de praz
- 8 felii de bacon
- 200 ml supa de pasare
- 150 ml smantana
Mod de preparare:
Se taie pulpele de pui în două, pe articulaţie; se şterg bine cu prosoape de hârtie; se sărează şi se piperează. Se curăţă prazul şi se taie rondele subţiri. Se prăjesc feliile de bacon într-o tigaie prosoape de hârtie. în grăsimea rămasă se prăjesc bucăţile de pui până se rumenesc şi se sting cu supă de pasăre.
Se presară praz şi se acoperă cu un capac. Se lasă să se înăbuşe 30 min., timp în care bucăţile de pui se întorc; eventual se mai toarnă supă.
Se aşază baconul pe bucăţile de pui şi se aşază porţii de smântână; se condipuţin. Se aşază deasupra un capac şi se lasă să se înăbuşe cca 10 min.
Se mai sărează şi se mai piperează o dată. Se servesc alături de baghetă crocantă, cartofi la cuptor sau paste.
Pulpe de pui cu smantana
Pofta buna!