Melci în sos picant de ardei iute și coriandru – este ideală pentru iubitorii de preparate cu influențe exotice și picante. Melcii, gătite într-un sos aromat cu ardei iute, usturoi și coriandru proaspăt, oferă un echilibru perfect între savoare și textură. Acest fel de mâncare este perfect pentru o cină deosebită, alături de un pahar […]
Pulpe de pui cu sos de ardei
PrinteazaPulpe de pui cu sos de ardei din: ceapa, ardei, sunca, pulpe de pui, sare, piper, paste de tomate, cimbru.
Ingrediente:
- 4 cepe
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 ardei grasi rosii
- 60 g sunca afumata
- 4 pulpe de pui
- sare
- piper
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 250 g pasta de tomate
Mod de preparare:
Pulpe de pui cu sos de ardei: curata ceapa si se taie rondele. Ardeii, curatati de nervuri si seminte, se taie marunt, iar baconul se taie fasii.
spala pulpele de pui, se zvanta si se freaca cu sare, piper si cimbru. pun fâşiile de bacon intr-o cratita si se prajesc pana ce devin crocante.
scot si in grasimea lasata se prajesc putin pulpele de pui. Apoi, se introduc ceapa si ardeii care se dunstuiesc si ele circa 5 minute.
adauga pasta de tomate, se condimenteaza, se pun si pulpele de pui, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba incet, cam 40 de minute.
incorporeaza si fasiile de bacon si se baga 5 minute la cuptor sub grill ca sa se rumeneasca frumos carnea.
Pofta buna!
Cvas de cireșe: Pe lângă gustul delicios de cireșe, cvasul este plin de probiotice, care susțin sănătatea digestivă. Este o alegere ideală pentru zilele calde de vară, având o aromă ușor dulce, fructată și ușor alcoolizată, perfectă pentru a însoți mesele sau pentru a fi savurată de sine stătătoare. Pregătire: 20 minute Fermentare: 2-3 zile […]