Pulpe de pui cu sos de castraveti – usor de preparat
PrinteazaPulpe de pui cu sos de castraveti din: pulpe de pui, pesmet, oua, ardei iute, otet de mere, cin alb, frunze de dafin, boabe de piper, boia dulce, iaurt, usturoi, castraveti, sare, piper, ulei, marar.
Ingredinete:
- 8 pulpe de pui
- 200 g pesmet
- 2 ouă
- 1 ardei iute mic
- 2 linguri cu oţet de mere
- 500 ml vin alb
- o frunză de dafin,
- 4 boabe de piper
- o linguriţă cu boia dulce
- 300 g iaurt
- 3 căţei de usturoi
- 3 castraveţi verzi
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
Mod de preparare:
Copanele de pui se spală, se scurg de apă şi se înţeapă din loc în loc cu vârful unui cuţit.
Se aşază într-o oală, se presară piperul şi frunza de dafin, ardeiul iute tăiat felii şi piper după gust. Se toarnă oţetul de mere şi vinul, o cană cu apă şi se amestecă.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru două ore. Se scot, e scurg de marinată şi se pun pe un platou.
Intr-un bol se amestecă pesmetul cu sare, piper şi boiaua dulce. Se bat ouăle separat, se trec; copanele prin ou, apoi prin pesmetul condimentat.
Se trec din nou prin ou şi pesmet şi se pun la prăjit în ulei încins.
Castraveţii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe, se presează ca să elimine sucul şi se pun într-un bol.
Se toarnă iaurtul, se presară usturoiul curăţat şi pisat, sare, piper şi mărar tocat.
Se amestecă totul şi sosul obţinut se serveşte alături de copanele de pui fierbinţi.
Pulpe de pui cu sos de castraveti
Pofta buna!