Pulpe de pui cu sos de legume si cartofi
PrinteazaPulpe de pui cu sos de legume si cartofi din: pulpe de pui, ceapa, frunze de telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de rosii, cartofi, smantana, piper si sare.
- 4 pulpe de pui
- 2 cepe
- 2 egaturi frunze de telina
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 1 lingura seminte de chimen
- 100 g stafide
- 100 g masline
- 4 linguri pasta de rosii
- 4 cartofi
- 4 linguri smantana
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă pulpele de pui de pieliţă, se spală şi se aşază într-o tavă mare. Se curăţă şi se spală ceapa, frunzele de ţelină şi ardeiul. Se taie verdeaţa şi ceapa mărunt, iar ardeiul în cubuleţe. Se decojesc roşiile şi se taie cubuleţe. Se pun legumele, stafidele şi măslinele peste pulpe, se presară chimen, piper, sare după gust şi se toarnă pasta de roşii dizolvată în 200 ml apă.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Se scoate folia de aluminiu, se stropesc pulpele cu sosul din tavă şi se lasă la cuptor neacoperite încă 25 de minute, ca să se rumenească. Se spală cartofii, se înţeapă cu furculiţa şi se coc în cuptor, apoi se curăţă de coajă.
Se serveşte câte o pulpă de pui cu sos de legume şi cartofi stropiţi cu smântână.
Pulpe de pui cu sos de legume si cartofi
Pofta buna!
o sa incerc pulpele cu sos