Pulpe de pui in sos de migdale
PrinteazaPulpe de pui in sos de migdale
- 50 g migdale întregi, curăţate
- 2 căţei de usturoi
- 2 felii pâine toast
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pătrunjel tocat
- ghimbir măcinat şi cuisoare
- 4 pulpe de pui
- sare, piper
- 350 ml supă
- 4 fire de sofran
- eventual 3 linguri sherry
- 2 foi de dafin
- 1 lămâie
Preparare:
Prăjiţi migdalele fără adaos de ulei. Tocaţi usturoiul. Prăjiţi pâinea toast pe ambele părţi într-o lingură de ulei încins, apoi lăsaţi-o să se răcească şi fărâmiţaţi-o. Pisaţi migdalele şi usturoiul amestecaţi-le până obţineţi un piure din ele, apoi adăugaţi pâinea, pătrunjelul, ghimbirul şi cuişoarele.
Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi pulpele de pui, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie şi prăjiţi-le în restul de ulei. Condimentaţi-le cu sare şi piper. Scoateţi-le din vasul în care le-aţi prăjit şi scurgeţi grăsimea. Adăugaţi supa, şofranul şi sherry şi amestecaţi continuu.
Adăugaţi pulpele şi foile de dafin. Spălaţi lămâia, tăiaţi jumătate din ea rondele subţiri, aşezaţi-le peste pulpe şi înăbuşiţi-le la cuptor cea. 40 de minute. Turnaţi sosul peste pulpe. Stoarceţi lămâia rămasă, amestecaţi sucul cu pasta de migdale, apoi în sosul de friptură şi condimentaţi. Serviţi pulpele cu sos.
Pofta buna!