Pulpe de pui in sos picant

Printeaza

Pulpe de pui in sos picant din: mix de condimente, lapte de cocos, ardei iute, ceapa verde, cimbru, usturoi, ghimbir, limeta, pulpe de pui, orez cu fasole.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri mix de condimente, dupa preferinta
  • 4 linguri lapte de cocos
  • 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tocat
  • 2 fire de ceapă verde, tocate fin
  • 8 fire de cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini, plus extra pentru servit
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 lingură de ghimbir ras
  • coaja rasă şi zeama de la 1 limeta
  • 8 pulpe de pui, cu piele şi os
  • orez cu fasole, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Intr-un blender, pasează condimentele, laptele de cocos, ardeiul iute, cepele verzi, cimbrul, usturoiul şi ghimbirul.

Incorporează zeama şi coaja de limeta şi asezonează.

Crestează pulpele de pui până la os în două locuri, apoi unge-le cu sos.

Dă carnea la cuptor 50 de minute, până devine rumenă şi se pătrunde.

Presară cimbru şi serveşte-o cu orez cu fasole.

Orezul cu fasole este un fel tradiţional în Caraibe, ce constă în orez şi boabe de fasole fierte în lapte de cocos şi apă, cu usturoi, cimbru, ienibahar şi ceapă verde.

 

Pulpe de pui in sos picant

Pulpe_de_pui_in_sos_picant

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac pulpele de pui cu sos picant

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.