Pulpe de pui cu sos de rodii
PrinteazaPulpe de pui cu sos de rodii din: pulpe superioare de pui, ceapa, pasta de rodii, zahar, scortisoara, piper macinat, amidon, supa de pui, sare, rodie, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 8 pulpe superioare de pui, cu os si piele
- o ceapa mare tocata
- 4 linguri de pasta de rodii
- 2 linguri de zahar
- un sfert de lingurita de scortisoara
- un sfert de lingurita de piper macinat
- o lingura cu varf de amidon
- 2 cesti de supa de pui sau apa
- sare, dupa gust
pentru servit:
- samburii de la jumatate de rodie
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
rumenesc pulpele intr-o tigaie, dupa care se scot si se rezerva pentru mai tarziu. In aceeasi tigaie, se mai adauga ulei, daca este nevoie, si se caleste ceapa, pana devine translucida, se adauga carnea, supa de pui sau apa, pasta de rosii, zaharul si mirodeniile.
acopera si se fierbe la foc mic timpd e 20-30 de minute. Cand carnea este facuta, se asezoneaza cu sare si piper.
dizolva amidonul intr-o lingura de apa rece si se adauga in cratita, se mai da un clocot pana ce soul se ingroasa si se stinge focul.
serveste presarata cu samburi de rodie si patrunjel verde tocat, alaturi de risotto cu praz si rodie sau altfel de orez.
Pulpe de pui cu sos de rodii
Pofta buna!