Pulpe de pui la tava
PrinteazaPulpe de pui la tava din: usturoi, frunze de cimbru, ulei de rapita sau de masline, pulpe de pui, ardei, chorizo, masline, rosii cherry, otet din vin.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură frunze de cimbru proaspăt, plus câteva fire
- 4 linguriţe ulei de rapiţă sau de măsline
- 8 pulpe superioare de pui, cu os
- mix de ardei graşi (aproximativ 700g), tăiaţi pe jumătate şi fără seminţe
- 140 g de chorizo, tocat în bucăţi mari (noi am folosit unul picant)
- 20 măsline negre, fără sâmburi
- 200 g de roşii cherry
- 3 linguri oţet din vin roşu
- pâine crocantă, paste sau cartofi, pentru servire
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Folosind un mojar cu pistil, zdrobeşte usturoiul şi frunzele de cimbru împreună cu 2 linguriţe de ulei şi asezonând puţin.
Adaugă pasta de usturoi şi cimbru pe interiorul pulpelor de pui, apăsând bine carnea pentru a le aroma.
Taie fiecare ardei în jumătăţi, apoi încă o dată în 2 sau 3 fâşii, în funcţie de mărimea lor.
Aşază-i într-o tavă mare împreună cu măslinele şi chorizo, amestecând totul cu uleiul rămas, apoi adaugă puiul deasupra cu pielea în sus.
Imprăştie deasupra şi roşiile, stropeşte totul cu otet, asezonează şi adaugă firele de cimbru.
Dă tava la cuptor timp de 1 oră, până când puiul capătă pielea crocantă, iar legumele se înmoaie.
Serveşte cu pâine crocantă, paste sau cartofi.
Pofta buna!