Pulpe de pui umplute cu ceafa afumata
PrinteazaPulpe de pui umplute cu ceafa afumata din: pulpe de pui, ceafa, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, unt, ulei, sare, piper, boia.
- 4 pulpe întregi de pui
- 200 g ceafă afumată
- 2 ouă fierte
- 1 ou crud
- 1 ceapă
- 2+5 căţei usturoi
- frunze de pătrunjel verde
- 30 g unt
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Ceapa şi 2 căţei de usturoi mărunţite se călesc în ulei împreună cu pătrunjelul verde.
Ceafa afumată se trece prin maşiria de tocat carne, se adaugă ouăle tăiate cubuleţe, amestecul de ceapă, gălbenuşul de ou, se asezonează cu sare, piper şi se amestecă. La sfârşit se încorporează albuşul bătut spumă.
Se îndepărtează cu grijă pielea de pe pulpe, se introduce umplutura şi se prinde capătul pielii cărnii cu scobitori.
Se asezonează pulpele cu sare, piper şi boia dulce, se aşază într-o tavă. Se pune untul peste pulpe, 5 căţei de usturoi lângă ele, se toarnă puţină apă şi se introduce în cuptor pentru 30 de minute.
Se serveşte cu garnitură de cartofi natur.
Pofta buna!